Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

ΦΙΝΙΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου

Υποσμηναγός ΦΙΝΙΝΝΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του Νικολάου
Supermarine Spitfire Mk VB/VC, Mk IX Lf/HF, Mk XVI


Γεννήθηκε το 1925 στο Κοκκινοχώρι Αιτωλοακαρνανίας.
Κατατάχθηκε στην Πολεμική Αεροπορία τον Ιούνιο του 1945 με την πρώτη μεταπολεμική σειρά για το Τμήμα Εφέδρων Υπαξιωματικών Χειριστών. Τελικά αποφοίτησε τον Μάιο του 1948 με τον βαθμό του Ανθυποσμηναγού.
Σκοτώθηκε στις 14 Ιανουαρίου 1949 εκτελώντας πολεμική άσκηση στην περιοχή Νάουσας Ημαθίας, όταν το αεροσκάφος του Spitfire της Αεροπορικής Βάσεως Σέδες προσέκρουσε λόγω πυκνής νεφώσεως στην κορυφή του όρους Βέρμιου και συνετρίβη.

3 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σας ευχαριστω πολυ για την παραπανω αναρτηση η οποια αφορα τον θειο μου, αδερφο του Συγχωρεμενου Παναγιωτη Φοινινή πατέρα μου.

    το Κανονικο του ονομα ειναι Φοινινης Φωτιος ή Φινινης του Νικολάου ο οποιος στα 25 του εχασε την ζωη του εκτελωντας το καθηκον του.

    Υπαρχουν αποκομματα εφημεριδων στην κατοχη μου οπου αναφερονται στον Χαμο αυτου του παληκαριου οπως και στοιχεια για τα πραγματικα αιτια πτωσεις του αεροσκαφους.

    Σας ευχαριστω και παλι και ευχαριστω που με τον τροπο σας δινετε την ευκαιρια να θυμουνται οι παλιοι και να μαθαινουν οι νέοι

    Νικόλαος Φοινινής του Παναγιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ κύριε Φοινινή

      Το να κρατάμε ζωντανή τη μνήμη των συμπατριωτών μας και μελών της αεροπορικής οικογένειας, που έδωσαν τη ζωή τους στην εκτέλεση του καθήκοντος προς την πατρίδα, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε.
      Θα ήταν χαρά μας να ψηφιοποιήσουμε και να δημοσιοποιήσουμε το υλικό που έχετε στη διάθεσή σας και αφορά στον ήρωα θείο σας, εφόσον και σεις βέβαια συμφωνείτε.

      Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο mail: ssalamouras@gmail.com

      Διαγραφή